Backyard Retaining Wall With Waterfall And Pond, North Vancouver

Backyard Retaining Wall With Waterfall And Pond, North Vancouver

Location: North Vancouver
Date: March 10, 2015
Service:
Outdoor Living

With limited space due to steep slopes and rugged terrain—this backyard project required a unique design.

The architect’s solution was to create elaborate retaining walls, walkways and step up and down levels, and finish the design off with a lovely waterfall that flows into a peaceful coy pond—and that’s what we did.

Lighting was also installed throughout to provide guidance at night and to create ambient light for evening enjoyment.

This now functional and roomy backyard is the perfect example of how a challenging space can become a functional space.  

Love This Project?

Share it with friends:

Explore Other Projects:

1970s Master Bedroom Addition Renovation, West Vancouver

Havan Awards for Housing Contractor

Scandinavian Modern Farmhouse Build, West Vancouver

Luxury Patio Renovation, North Vancouver

Outdoor Living Renovation, North Vancouver

North Shore New Build – A Blend Of Modern Functionality & Traditional Touches, North Vancouver

Coach House – Solid Craftsmanship With A Touch Of Stained Glass, West Vancouver