Renovating a Kitchen into a Family-Friendly Space (The After)

Renovating a Kitchen into a Family-Friendly Space (The After)

Location: Dumfries Street, Vancouver
Date: February 26, 2016
Service:
Kitchens
Kitchen Renovation

This Vancouver home had a poorly laid out kitchen that needed to be expanded and updated to create a more dynamic space for the family to gather and use together daily.

To achieve this goal we worked with our in-house design team to incorporate the space of a small family room adjacent to the kitchen.

By removing a bearing wall and replacing it with a huge engineered beam they were able to add a beautiful, dark maple island.

The kitchen sink window was moved over a matter of inches just so more cabinetry could be installed and the overall look had a lovely symmetry.

Our in-house designer drew up detailed permit drawings, lighting and electrical plans, and intricate interior design layouts.

Pot lighting, new fixtures, appliances, hardwood floors, and French doors leading out to an expansive deck rounded out the renovation.

Now the family catches up on the day’s news together in a functional and stunning kitchen.

If you have a similar project in mind that you would like to get some information on, the Kennedy Construction team would be more than happy to help make your next dream or project goal happen.

Contact Kennedy Construction

Love This Project?

Share it with friends:

Explore Other Projects:

Modern Farmhouse Construction, North Vancouver

West Vancouver

Lodge, North Vancouver (Outdoor Fireplace Patio Retreat)

North Vancouver

Woodbine Drive

North Vancouver

Edgemont New Build

North Vancouver

West End Coach House

West Vancouver

Foxglove, Bowen Island

Bowen Island